2010. május 24., hétfő

Elmélet és gyakorlat

Nem szeretem ezt a felsőoktatási rendszert! Annyi értelmetlen elméletet kell megtanulni, aminek nincs így haszna! Ha bejön hozzám egy fogyatékos ember, akkor remekül el tudom mondani, hogy az értelmi fogyatékosság a központi idegrendszer fejlődését befolyásoló örökletes és környezeti hatások eredőjeképpen alakul ki, amelynek következtében az általános értelmi képesség az adott népesség átlagától - az első életévektől kezdve - számottevően elmarad, és amely miatt az önálló életvezetés jelentősen akadályozott. Meg azt is el tudom mondani, hogy régen őt debilisnek, imbecilnek, vagy idiótának hívták, most viszont már enyhe értelmi fogyatékosságnak, középsúlyos értelmi fogyatékosságnak, súlyos vagy legsúlyosabb éf. kategóriába sorolom, meg hogy a BNO-10 és az FNO szerint hova tartozik, de pont ilyen remek előadást tudok neki tartani a fogyatékosságról a pszichológia szerint, vagy az inadaptáció személyiségdinamikájáról, Lewin mezőelméletéről, Piaget, Freud, Erikson-féle fejlődési szakaszokról, abnormalitásról, retardációról, stigmatizációról, Gauss-görbéről, történelmi eseményekről (az ókortól napjainkig, kiváltképp, hogy melyik tanszéket mikor és ki alapította, valamit a Bárczi igazgatóiról)...DE MI A FENÉNEK???
Most már csak 1 év van a suliból, remélem az utolsó évben végre kiderül, hogy hogyan kell rajtuk segíteni, milyen eszközök és módszerek állnak rendelkezésre. (Jó, persze tudom, hogy milyen tesztek vannak, de eddig még csak olyat láttam, amit csak pszichológus vehet fel, és értékelhet ki...jeee!)

Szeretnék már gyakorlati részt is látni!!! Az idei gyakorlatom, amit magamnak szerveztem, kb. arra volt jó, hogy magamtól találjak ki világmegváltó dolgokat... hát mi vagyok én?
Megmondom: TÜRELMETLEN!!!

Bosszankodás befejezve, csak sikerüljön a keddi vizsgám és a szerdai SZIGORLATOM!!! Lécccííííííí!



2 megjegyzés:

petrapap írta...

nem kérdés, TERMÉSZETESEN sikerülni fog. love.p.

Dóri írta...

:)

A biztonság kedvéért napszemüvegben megyek, mert az megvéd az UV-től! Hihi! :D