2009. április 9., csütörtök

Szivatós vagy hülye játékok gyűjteménye táborokra

Íme néhány játék, amivel a rossz gyereket meg lehet szivatni.
Ezek nagyon tetszenek:

1, A nagy gyerek

A vezető megkér egy önként jelentkezőt (lehetőleg egy kamaszt, vagy idősebbet), hogy jöjjön oda hozzá. A kezébe ad egy kavicsokkal töltött, csörgő gyufásdobozt, megkéri, hogy rázza sokáig. Az illető megnézheti, mi van benne.
A játékvezető elkezdi kérdezgetni mindenféle általános dologról: neve, hol lakik, mi a hobbija, stb., akármiről. A legvégén megkérdezi, hány éves. Ekkor jön a válasz: "Ennyi idős vagy, és még mindig gyufás dobozzal játszol?!"

Aki a hallgatók közül nem ismerte, annak nyilvánvaló a derültség.

2, Az abszolút baromság

Mindenki a földön térdel, és kisujjával egy zárt láncot érint. Sorban kérdezi egyik a másikat, hogy ismeri-e a játékot, mire nem a válasz. Amikor mindenkit megkérdeztek, kijelentik, hogy senki sem ismeri a játékszabályt, így a játékot nem lehet eljátszani.

3, Vetkőzz!

Egy vállalkozó lefekszik a földre, pléddel betakarják, és felszólítják, mindent vessen le, amire most nincs szüksége. Miután már majd' mindenét levetette, megkérdezik, vajon a takaró nem felesleges-e rajta.
(2 komment:
- ezvicces. de miért felesleges ami rajta van? milyen kritériumok szerint? ugyanis én pl. nem vennék le semmit, hisz azért van rajtam minden mert úgy érzem jól magam. Azt kell pl mondani hogy képzelje el hogy a tengerparton van és meleg van?
- Ezek szerint neked nem esett le a dolog :) Pont az a lényeg benne, hogy jobbára csak a pléd felesleges rajta,- de nyilván erre a pléd alatt lévő személy zavartságában nem gondol és azon tanakodik magában, hogy mely ruha darabját vegye le... de erre ugye semmi szükség igazából :) Persze a tábortűz körül ülők, vagy azok akik már ismerik ezt, jót kacarásznak :) így már érthető?)

4, Allah, küldd el nekem a fehér galambjaimat

Ali térdel középen, leborul a földre és mondja: "Allah, küldd el nekem a fehér galambjaimat". Két-háromszor megismétli. Belenéz egy letakart kosárba, de nincsenek benne a galambjai. Ekkor kéri a jelenlévőket, hogy kérjék vele együtt. A vállalkozókkal ismétli. Továbbiakat kér, hogy hajoljanak vele és kérjék Allahot. Végül mondja: "Allah nem hallgatta meg a kérésemet, ezért küldött nekem ilyen sok bohócot."

5, Ne mondj igazat!

- Éva: Érdekes játékot mutatok nektek, de hogy még mulatságosabb legyen, állapodjunk meg abban, hogy a játék folyamán senki sem mond igazat. Meg tudjátok ezt tenni?
- Gyerekek: Hogyne, hiszen ez nagyon könnyű.
- Éva: Hát ha olyan nagyon könnyű, akkor büntessük is meg azt, aki először igazat mond. Mondjuk, vegyen az illető egy tábla csokit nekünk.
- Gyerekek: (beleegyeznek)
- Éva: Tehát ide figyeljetek! (Elővesz egy doboz gyufát.) Mindenkinek adok öt szál gyufát, és azzal csináljátok majd utánam, amiket mondok és mutatok. (Kiosztja a gyufákat, Sárinak csak négyet ad, mintha tévedett volna.)
- Sári: Én csak négyet kaptam.
- Éva: Igazad van, Sárikám, és minthogy igazat mondtál, már mehetsz is megvenni a csokit.

1 megjegyzés:

Annie* írta...

nem rosszak :) megjegyzem ezt a bejegyzést... :)